ČITAM, PUTUJEM...

19.04.2015.

Dragovoljci, branitelji i invalidi uporno se ubijaju. Fizički finaliziraju ono psihološko ubijanje raznih
Matića, Kosorica, Glavaševića, drugarice Nađ, Franka Vidovića, Zorana Ercega, Tomislava Klauškog,
Bajrušija, Renate Rašović i t.d.

Matićevi činovnici nemaju vremena za samoubojstvo.

Zvonimir Hodak

ooooo


Tko će sve završiti u Remetincu zbog koncesije za zračnu luku ZAGREB?

Ratko Marijanović

ooooo


Izjavom o genocidu nad Armencima, papa Franjo izazvao bijes Turske i buru
na svjetskoj političkoj sceni.

Nikica Gović

ooooo

Austrija - predvodnica ozakonjenja BANKARSKE PLJAČKE!
Vladimir Perić

ooooo

Mladen Bajić zataškao međunarodno krijumčarenje nafte i NAFTNIH DERIVATA!
"Tvrdim da je cijeli ovaj organizirani gospodarski kriminalitet zataškan pod neposrednim nadzoro glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića na najperfidniji mogući način", tvrdi Robert Matijević.

I. Delić

ooooo


Očito, s obzirom na činjenicu da je ovo ipak izborna godina, vlast je pristala na HDZ-ov prijedlog da se napravi novi kurikulum povijesti za osnovne i srednje škole te da se Domovinski rat napokon počne tretirati kako to i dolikuje. Doduše, radna skupina počet će raditi tek početkom rujna, dakle promjene se mogu očekivati tek iduće godine jer je javna rasprava predviđena za početak iduće godine. Naime, po dosadašnjem programu Domovinski rat se u školama obrađuje samo u osmom razredu osnovne škole i samo u četvrtom razredu srednje škole. U udžbeniku Školske knjige temi Domovonskog rata posvećeno je 14 od 248 stranica, a u udžbeniku izdavača "Alfa" toj je temi posvećeno 17 od 230 stranica! I sad se mi čudimo da mladi naraštaji nemaju pojma o Domovinskom ratu! No, to nije samo grješka ove vlasti, ako želimo bito pošteni. Godinama je Sanaderov HDZ bio na vlasti, a ministar znanosti bio je Dragan Primorac, pa niti su djeca išla u Vukovar, kao je bilo najavljeno, niti su ovi udžbenici bili bolji.

ooooo

Jakovina, obožavatelj maršala, nikad nam ne otkri tajnu da je Tito 1958. dao srušiti most na Mljetu kako bi njegova jahta stigla do samostana!

ooooo

Milanović je kao pravi tiranin naredio da se vojna parada organizira na Jarunu, kako mu ne bi zviždali u Kninu!!!

Tihomir Dujmović

ooooo

Protiv Italije igramo bez gledatelja, kao za NDH. Kao i talijanskim fašistima, otuđenim nogometnim strukturama smeta stari hrvatski pozdrav "ZA DOM!". Istodobno su u našem istočnom susjedstvu čak dvije skupine fašista rehabilitirane kao antifašističke. Možda nam svijet sprema drugčije popunjavanje stadiona?

ooooo

Crna legija doživljava se kao postrojba tame, nešto poput fašističke srbijanske Crne ruke, a zapravo je bila ponos NDH. Elitna ustaška postrojba, jedina smetnja talijanskim fašistima, nazvana je Crnom legijom zbog glupe činjenice da u skladištu nije bilo tkanine druge boje.

ooooo

Veliki hrvatski ratnik Rafael Boban bio je velebitski ustanik, vitez NDH i noćne more Benita Mussolinija, da bi na kraju svoju briljantnu vojnu karijeru završio prilično skromno, kao američki plaćenik.

ooooo

Rafael je bio zamjenik Jure Francetića, zapovjednika Crne legije. Dogodilo se da na čelo elitne ustaške postrojbe dođu dva rasna vojnika, puni nepovjerenja prema talijanskim fašistima.

ooooo

Nastavlja se rat protiv hrvatskih simbola. Zašto nikomu ne smeta što Srbija danas ima grb koji je koristila Nedićeva fašistička "Vlada nacionalnog spasa"? U Srbiji je provedena rehabilitacija četničkoga koljača Draže Mihailovića, a kod nas se proglašava fašističkim i sam hrvatski jezik.

Tvrtko Dolić

ooooo

Danas imano državu, samostalnu i suverenu, kako piše u njezinu Ustavu, do koje nismo došli mirno niti nam ju je netko darovao, već je izborena u jednom krvavom i razarajućem ratu uz brojnr žrtve i nova stradanja. Ostaje, međutim, pitanje je li ovo što je ostvareno definitivno, neupitno, trajno?

ooooo

HRVATI su kao narod, unatoč životu pod pritiskom različitih država i civilizacija, očuvali svoje duhovno jedinstvo i svijest o međusobnoj pripadnosti.

Josip Jović

ooooo

SVIBANJ U ZAGREBU 70 GODINA NAKON CRVENIH ZVJERSTAVA

Zmijolog odnosno gujolog i titoist Ivo Josipović pokušava ponovno velikim koracima stupiti na hrvatsku političku scenu, čak najavljuje da želi biti premijer. Dakle, uživio se u ulogu Vladimira Putina...

ooooo

Josipović je najavio osnivanje svoje stranke u svibnju, a to nimalo nije slučajno. Mjesec je to Titovog rođendana, proboja logoraša iz Jasenovca, Dana pobjede, za koji jr već Liga antifašista oduzela pokroviteljstvo predsjednici RH.

ooooo

Zbog svih tih razloga, i Liga antifašista i Josipovićeva regionalna liga titoista, veliki su doprinos povratku Hrvatske u prošlost i otvaranje starih ideoloških borbi za bolju prošlost.

ooooo

Treba reći da je u svibnju najavljena i velika proslava 70. obljetnice Bleiburga na kojoj će govoriti Kolinda Grabar Kitarović, a misu držati kardinal Josip Bozanić. Možda će Josipović održani konvenciju svoje stranke neposredno nakon događaja na Bleiburgu, kako bi mogao otvoriti topničku paljbu na ono što će biti tamo rečeno...

Dr. Zdravko Tomac

IZVOR: HPT 7D, 17. travnja 15.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.