HRVATI, IMAMO SVOJU DRŽAVU!

12.02.2016.

Nikada nisam ni na koji način bio apologet bilo kojega zločinačkoga režima, bio to ustaški režim ili komunistički režim. Dapače, iz svojih javnih nastupa i radova jasno sam isticao da su ustaški zločini opterećeni ne samo hipotekom poraza već da predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskoga naroda, čija sjena i zloduh do danas stoji nad hrvatskim narodom. Protivnik sam svakog totalitarizma, i fašističkoga i komunističkoga, pripadam Vladi i stranci koja jasno stoji na zasadama demokratskog antifašizma, antikomunizma i antitotalitarizma i koja je predana demokratskim vrijednostima i parlamentarnoj vladavini. To je moje ljudsko, građansko, političkog, moralno i, ako hoćete, znanstveno stajalište.
Koristiti selektivno potpuno periferne izjave izvađene izvan konteksta prije više od 20 godina iz mog mladenačkog i studentskog razdoblja predstavlja najobičniju političku manipulaciju. Kao znanstvenik i povjesničar afirmirao sam se u javnom životu, moji radovi su prošli znanstvenu verifikaciju najvećih historiografskih autoriteta koji se ni na koji način ne mogu dovesti u vezu s apologijom bilo kojeg zločinačkog režima, Dapače, mislim da se moje ministarsko djelovanje treba suditi po mom radu, a ne preko selektivne manipulacije činjenicama iz davne prošlosti. Savjest mi je čista i u ljudskom, i u moralnom, i u političkom smislu. Sve ostale detalje svima koji su zainteresirani spreman sam objašnjavati u svako doba dana i u svakom trenutku, u mirnom ozračju, u intelektualnoj raspravi, a ne u ozračju linča, javnoga progona koji u mom slučaju poprima elemente i stanovitog ludila.

11. veljače 2016............................................Zlatko Hasanbegović


DVA KOMENTARA

Simonetta Vespucci Četvrtak, 11.02.2016. u 21:10

Ova političko-medijska hajka usmjerena protiv aktualnog ministra kulture dr. sc. Zlatka Hasanbegovića pokazuje licemjerje hrvatske "ljevice" koja si voli tepati da je progresivna i tolerantna. Zanimljivo je kako dežurni dušebrižnici i profesionalni antifašisti nisu ovako reagirali kada je bivši predsjednik Stjepan Mesić veličao ustaški režim ili kad su Ante Kotromanović i Fred Matić pjevali ustašku budnicu "Jure i Boban", što znači da su tvrdnje o fašizaciji ili ustašizaciji hrvatskoga društva zapravo paravan iza kojeg se kriju napadi čiji je pravi cilj kazniti ministra zbog uskraćivanja novčane potpore neprofitnim medijima. Ovo je njihov odgovor na njegove poteze i oni neće prestati sve dok Hasanbegović ne bude igrao po njihovim pravilima.

ZAuvijek Četvrtak, 11.02.2016. u 20:52

Današnjoj kampanji uvod nije osmišljen jučer, nije ni nazad deset godina, ni početkom stvaranja samostalne Republike Hrvatske. Kampanja kojoj svjedočimo osmišljena je već u završnim mjesecima Drugoga svjetskoga rata, realizirana njegovim završetkom i pokoljima nad hrvatskim narodom, trajala do devedesete kao službena politika komunističkog jugoslavenskog režima, a kasnije nastavljena kao koordinirana specijalno-ratovska, obavještajna, parapolitička i politička kampanja udruženih antihrvatskih snaga u Hrvatskoj i svijetu, do današnjega dana.


Zbog toga se od te kampanje jedino može braniti radikalnim suprotstavljanjem i nemilosrdnim udarima sa svih pozicija po njezinim nakaznim nositeljima. Pod pojmom “radikalni” ne mislim na stil Bujica i igrokaze s četničkim kapama, ponekad vrlo potreban i blagotvoran, jer razina na kojoj se treba obračunavati s ovom današnjom agresijom mora biti – radikalno pametna i umna. A upravo je tako djelovao danas Zlatko Hasanbegović. Razorno.

Izvor: 24sata


Image and video hosting by TinyPic


'Pitanju ustaškog pokreta i vremenu NDH i nakon NDH moralo bi se znanstveno pristupiti'

Zlatko Hasanbegović 1996. godine bio je predsjednik mladeži HČSP-a. Tada je stranku vodio Ivan Gabelica.


- Ne znam ništa o toj fotografiji. Njega znam kao mladića, od prije 20 godina. Pamtim ga kao protivnika svakog nasilja i kao hrvatskog domoljuba. I protivnika svih totalitarizma - nacionalsocijalizma, fašizma, komunizma i jugoslavenstva - kaže Ivan Gabelica.

Pitanju ustaškog pokreta i vremenu NDH i nakon NDH, dodaje Ivan Gabelica, moralo bi se znanstveno pristupiti i sve znanstveno raspraviti jer je to jedini put da se neke teme “završe”.

- Tim bi temama trebalo hladno i znanstveno pristupiti, bez političkih strasti. Mnogi izazivaju tenzije, možda ne zlonamjerno, čak i iz neznanja. Mi o tom periodu povijesti nemamo kritičko znanstveno djelo. U Jugoslaviji se takvo nije niti smjelo pisati, nije se moglo objektivno pisati. No sada bi trebalo smireno pristupiti nekim temama - smatra Ivan Gabelica, nekoć zastupnik i odvjetnik koji se bavi poviješću. I dodaje: - Odgovorno tvrdim da Ustaški pokret nije bio fašistički pokret - kaže Gabelica.

Izvor: Jutarnji, 12. 2. 16.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Hrvati, imamo svoju državu! Treću po redu.
Treća-sreća!

I ne dajmo da nam crvenokmerske pijančine skidaju hrvatske kape i hrvatske glave i prpaju po hrvatskomu mozgu!

Heroj Hrvat

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.